Nanjing, Jiangsu, China

5 maanden voor handhygiëne voor pasien en petugas dikamar operasie

Handhygiëne | Dokterhoe- 5 maanden voor handhygiëne voor pasien en petugas dikamar operasie ,Goede handhygiëne bestaat uit: Handschoenen aantrekken voor ieder contact met de patiënt of zijn directe omgeving. Handen desinfecteren met handalcohol: na het in contact komen met lichaamsvloeistoffen (snot, sputum); na het verlaten van de kamer van de patiënt; na het uittrekken van handschoenen; voor en na het afzetten van een mond-neusmasker.Handhygiëne Wanneer ? De 5 indicaties - SciensanoWas en ontsmet de handen bij accidentele blootstelling aan lichaamsvochten of slijmvliezen De omgeving kan besmet zijn door de patiënt of door een vorige verzorging De 5 indicaties Handhygiëne 2008-2009 / Nationale campagne NA blootstelling aan lichaamsvochten of slijmvliezen NA contact met de directe patiëntenomgeving 4 5Handhygiëne als effectieve manier van infectiepreventie ...

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Federaal Platform voor Ziekenhuishygiëne organiseren sinds 2005 de nationale campagnes ' U bent in goede handen '. Met deze campagne willen we de toepassing van een correcte handhygiëne bevorderen in de zorginstellingen.

Handhygiene advies - Mediq Medeco

Kies voor een nitrile handschoen voor een goede bescherming, betere tast, grip en gevoel en ter voorkoming van een allergische reactie op latex. Verzorg uw handen met een verzorgende en hydraterende lotion of handcrème; Download het gratis handhygiëneprotocol! Mediq is uw partner op het gebied van infectiepreventie en handhygiëne.

5 momenten van handhygiëne - Nursing voor verpleegkundigen

Oct 26, 2016·4. Na contact met lichaamsmaterialen en vloeistoffen, zoals bloed, braaksel, of ontlasting. Je handen zijn hierbij vaak zichtbaar verontreindigd. 5. Na fysiek contact met de omgeving van de patiënt, zoals het nachtkastje, bed, of het infuus.

Handhygiëne: op welke momenten? | Kennisplein Zorg voor Beter

InhoudsopgaveHandhygiëne algemeenHanddesinfectie en handreinigingOverige aanbevelingen goede handhygiëne Handhygiëne algemeenAanbevelingen 5 momenten van handhygiënePas handhygiëne toe op de volgende vijf momenten:voorafgaand aan fysiek patiëntencontact;voorafgaand aan een schone of aseptische procedure;na (mogelijk) contact met lichaamsmaterialen en -vloeistoffen;na fysiek